Recensie

Recensie Uit eten

Dezelfde beats, dezelfde stijl, dezelfde verhalen

In het begin van zijn carrière probeerde The Game de hoogtijdagen van N.W.A terug te brengen. Zijn enthousiasme werkte toen aanstekelijk. Tegenwoordig zit The Games retrofetisj alleen maar in de weg. Op beats die we al kennen (‘Colors’, ‘It’s Funky Enough’, ‘The Message’ - de lijst is lang) rapt The Game in de stijl die we al kennen de verhalen die we al kennen. In twee tracks roept hij sterk de pijn op van opgroeien in een door gang-geweld verscheurde realiteit (‘Savage Lifestyle’, ‘Young Niggas’). In andere tracks is het een saaie invuloefening: random geruzie hier, wat introspectie daar, een beetje drugs koken en, o ja, nog een liedje voor de dames.

Te horen 30/11, Paard van Troje, Den Haag. 14/12, 013, Tilburg