‘Ambtenaar lekte naar motorbende’

Corruptie

De politie heeft maandag een Defensiemedewerker aangehouden op verdenking van het lekken van informatie aan Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender. Een politiewoordvoerder bevestigt een bericht hierover in De Telegraaf.

De 38-jarige vrouw werkte op een medische afdeling van Defensie en zou toegang hebben gehad tot gevoelige informatie. De politie wordt bij grote acties steeds vaker geholpen door Defensie.

De vrouw heeft mogelijk informatie over lopende onderzoeken doorgespeeld en zou Otto toegang hebben verleend tot het terrein van een kazerne in Noord-Brabant. Ze zou er ook voor hebben gezorgd dat hij een pasje kreeg waarmee hij zich op internationale luchthavens voor medewerker van Defensie kon uitgeven.

Klaas Otto zit op dit moment vast op verdenking van afpersing, mishandeling en witwassen.

Saillant detail is dat Otto eerder dit jaar zelf naar de politie is gestapt in zijn woonplaats Bergen op Zoom en daar heeft verteld over de kennelijk intieme relatie met de Defensiemedewerker. Otto vertelde het verhaal ook aan verslaggevers van De TelegraafJohn van den Heuvel en Mick van Wely.

Over het motief van Otto om de gevoelige relatie zelf op te biechten bij de politie bestaat grote twijfel. De politie onderzoekt nu details uit het verhaal van Otto.

De twijfel over het Otto’s relaas wordt gevoed door het feit dat de criminele inlichtingeneenheid van de politie ‘signalen’ heeft gekregen dat Otto vrouwen in zijn omgeving ernstig heeft bedreigd en mishandeld. Het is niet duidelijk of dat ook met deze vrouw is gebeurd.