Zestien maanden cel voor ‘Westlandse bandenprikker’

De Westlandse Bandenprikker stak van driehonderd auto’s banden lek. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

Beeld ter illustratie. Het is niet bekend of de bewuste band in het Westland is lekgeprikt.
Beeld ter illustratie. Het is niet bekend of de bewuste band in het Westland is lekgeprikt. Foto: Flickr / Alisha Vargas

De Haagse rechtbank heeft een 20-jarige man, die ook wel bekend stond als de ‘Westlandse bandenprikker’, dinsdag tot een celstraf van zestien maanden veroordeeld waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Quintin S. krijgt verder een gebiedsverbod opgelegd; hij mag zich twee jaar niet in het Westland vertonen. Ook moet hij verplicht drie jaar in behandeling. Tussen vorig jaar september en mei stak S. van bijna driehonderd auto’s één of meerdere banden lek. In totaal zorgde hij voor tienduizenden euro’s aan schade.

De rechter acht bewezen dat S. deels verantwoordelijk is voor het leksteken van de banden - het valt niet te bewijzen dat hij alle banden heeft lekgestoken. S. werd begin mei opgepakt in verband met de zaak, maar kwam voorwaardelijk op vrije voeten.

Slash

Op sommige vernielde auto’s werd een boodschap achtergelaten, ondertekend door iemand die zich ‘Slash’ noemde. Tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating probeerde S. een vriend over te halen om weer uit naam van Slash banden lek te steken. De rechter neemt het hem bijzonder kwalijk dat hij de verdenking van zichzelf probeerde af te leiden, en daarbij geen rekening hield met zijn vriend.

S. zit al vier maanden vast in afwachting van de uitspraak. Tijdens de inhoudelijke behandeling heeft hij zich voornamelijk op zijn zwijgrecht beroepen. S. koos ervoor om maandag niet aanwezig te zijn bij de zitting in Den Haag.