Recensie

Recensie Media

Roodhaakje en de lelijke vismonsters

Nee, dit is niet een nieuw deel in de Legend of Zelda-franchise. Al zou een snelle blik je verleiden tot het wegzetten van Legend of the Skyfish als een schaamteloze kloon van de iconische Nintendo-hit. Ontwikkelaar Crescent Moon Games liet zich wel overduidelijk inspireren door de klassieker. En gek genoeg levert dat een eigenzinnige avonturengame op die hoogstwaarschijnlijk in de top-20 beste mobiele spellen van 2016 belandt. Je bestuurt avonturier Little Red Hook die in 45 levels van eiland naar eiland hopt met haar hengel annex grijphaak. Hiermee kun je vijanden, zoals lelijke vismonsters, slaan én verdoven – dus een innovatieve mix van het houten zwaard en de boemerang van Zelda’s held Link. Het achtergrondverhaal (zeedieren komen in opstand tegen de overbevissende mensheid) wordt met prachtige handgeschilderde animaties uit de doeken gedaan, en de in-game graphics zijn minstens even mooi. Legend of the Skyfish is misschien iets meer lineair dan Zelda. Maar voor 2,99 euro is deze nieuwste aanwinst voor Android-gamers een koopje vanwege de nostalgische ervaring die strandfris aanvoelt.