Real wint makkelijk, Juventus met tien man langs Lyon

De regerend kampioen zette Legia Warschau met 5-1 opzij. Morgen speelt PSV tegen Bayern München.

Marcelo (Real, links) en Vadis Odjidja (Legia, rechts) in duel om de bal.
Marcelo (Real, links) en Vadis Odjidja (Legia, rechts) in duel om de bal. Foto Daniel Ochoa de Olza / AP

Real Madrid en Borussia Dortmund blijven poule F van de Champions League regeren. Beide clubs hebben halverwege de groepsfase al een klein voorschot op een plaats in de achtste finales genomen.Real beleefde tijdens het vijfhonderdste Europese duel in de clubhistorie weinig problemen met Legia Warschau (5-1).

De titelverdediger van de Champions League dankte de zege aan doelpunten van Gareth Bale, Marco Asensio, Lucas Vazquez, Alvaro Morata en een eigen doelpunt van Tomasz Jodlowiec. Asensio is geboren in Mallorca en heeft een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Cristiano Ronaldo kwam niet tot scoren en bleef steken op 98 Europese doelpunten.

Dortmund won ondanks een overvolle ziekenboeg bij Sporting Portugal (2-1), met dank aan treffers van Pierre-Emerick Aubameyang en Julian Weigl. Real en Dortmund hebben na drie duels zeven punten. Sporting volgt met drie punten en Legia is nog puntloos.

In groep H van de Champions League gaan Juventus en Sevilla nog steeds gelijk op. De Italiaanse ploeg won dinsdagavond in Frankrijk met tien man van Olympique Lyon (0-1), het Spaanse team was met 1-0 te sterk voor het nog puntloze Dinamo Zagreb.

Juventus en Sevilla gaan met zeven punten ruim aan kop, gevolgd door Lyon met drie punten.Dankzij de uitblinkende doelman Gianluigi Buffon haalde Juventus ongeschonden de rust. De 38-jarige routinier, die de laatste weken niet bepaald foutloos was, keerde in de 35e minuut een strafschop van Alexandre Lacazette. De Italiaanse kampioen moest vanaf de 54e minuut met tien man verder na de tweede gele kaart voor Mario Lemina.

Juventus kwam niettemin een kwartier voor tijd op voorsprong via een fraaie treffer van Juan Cuadrado, die net zeven minuten in het veld stond.Samir Nasri bracht namens Sevilla in de 37e minuut het doelpunt tegen Dinamo Zagreb op zijn naam. (ANP)

Alle uitslagen van dinsdag

Groep E:
CSKA Moskou - AS Monaco 1-1
Bayer Leverkussen - Tottenham Hotspur 1-1

Groep F
Real Madrid - Legia Warschau 5-1
Sporting Portugal - Borussia Dortmund 1-2

Groep G
Club Brugge - FC Porto 1-2
Leicester City - FC Kopenhagen 1-0

Groep H
Dinamo Zagreb - Sevilla 0-1
Olympique Lyon - Juventus 0-1