Recensie

Recensie

Pas op voor de gestoorde professor met zijn douchecabine

Nieuwe games

Deze week kun je sprookjes en Disney-verhalen in een net iets brutere vorm beleven: Roodkapje wordt Roodhaakje, bloemenkransen worden vervangen door geweld. En een lieve wetenschapper blijkt opeens een maniak.

Een versmade wetenschapper is een gevaarlijke wetenschapper. Als de goedaardige Dr. Lupin door zijn collega’s wordt uitgelachen om zijn tijdmachine die eruitziet als een douchecabine draait de grijze muis door. Pure wraak drijft hem ertoe de tijdstroom in te duiken en alle wetenschappelijke ontdekkingen in de geschiedenis op zijn eigen naam te schrijven. De taak is aan jou, als dommige laboratoriumassistent Kelvin, om Lupin en zijn ‘Beruchte Machine’ een halt toe te roepen. Laat je niet bedotten door het zonderlinge plot, Kelvin and the Infamous Machine is een heerlijk point-and-click-avontuur in de geest van Bill & Ted’s Excellent Adventure. Je ontmoet briljante figuren als natuurkundige Isaac Newton en kunstenaar Leonardo da Vinci. Je moet hen helpen hun werk terug te veroveren. Doordat Kelvin and the Infamous Machine redelijk non-lineair is, speel je op je eigen tempo. Zo kun je het spel zoveel mogelijk proberen te rekken. Dat is nodig, want je vliegt er anders te snel doorheen.