Obesitas

PepsiCo wil suikergehalte in frisdrank terugbrengen

In een poging verplichtende wetgeving voor te zijn, gaat PepsiCo het suikergehalte in frisdranken drastisch terugbrengen. Maandag maakte het bedrijf bekend dat binnen tien jaar driekwart van de frisdranken minder dan 100 caloriën uit toegevoegde suikers per portie, zal hebben. De frisdrankproducent van onder andere Pepsi Cola en Gatorade denkt dat te bereiken door meer suikervrije producten in het assortiment op te nemen, en door nieuwe zoetstoffen te ontwikkelen. Op dit moment voldoet slechts 40 procent aan die eis.

Eerder deze maand riep de Wereldgezondheidsorganisatie WHO regeringen op om een suikertaks in te voeren. De WHO stelt dat de consumptie van suikerhoudende frisdranken met eenvijfde zal afnemen zodra de verkoopprijs met 20 procent stijgt.

Volgens dit agentschap van de Verenigde Naties is wereldwijd één op de drie volwassenen te dik.

Het Verenigd Koninkrijk is bezig een suiktertaks in te voeren. Mexico, Hongarije en een aantal Amerikaanse steden zoals Philadelphia, kennen die vorm van belasting al.

Naast de frisdranken belooft PepsiCo ook het zout- en vetgehalte in zijn andere producten aan te pakken.