Netflix gooit hoge ogen met derde kwartaalcijfers

Analisten verwachtten eerder dit jaar een kleinere winst voor Netflix dan de derde kwartaalcijfers nu laten zien. Series als Narcos zorgen voor een massale stijging in het ledenaantal.

Foto AP

Netflix verrast met de bekendmaking van de derde kwartaalcijfers. Zowel de omzet als de winst vallen hoger uit dan analisten hadden verwacht.

De nettowinst is gestegen van 43,1 miljoen naar 51,1 miljoen dollar. De kwartaalomzet is gestegen van 1,8 miljard naar 2,3 miljard dollar. Ondanks een prijsverhoging eerder dit jaar bleef het aantal leden langzaam groeien.

Lees hier hoe Netflix aan zijn succes komt.

Door het succes van series als Narcos en Stranger Things zijn meer mensen lid geworden van de streamingdienst. Netflix heeft in totaal meer dan 86 miljoen abonnees wereldwijd, dit kwartaal kreeg het er nog eens 3,6 miljoen leden bij. Eerder werd verwacht dat dit 2 miljoen zou zijn, dit zijn er uiteindelijk 3,2 miljoen geworden.

Netflix verwacht in het vierde kwartaal er in totaal 3,75 miljoen nieuwe abonnees bij te hebben. Van de 1,2 miljoen Amerikaanse leden houdt het bedrijf aan het einde van het jaar rekening met 1,45 miljoen leden in de VS.

Lees hoe Netflix zorgt hoe je blijft kijken.

Van de behaalde winst investeert Netflix veel in eigen producties en licenties en verwacht op deze manier dat het aandeel volgend kwartaal alleen maar zal oplopen. De programmering zal toenemen met vierhonderd uur meer aan uitzendmateriaal. Tot slot trekt Netflix meer geld uit om het mogelijke succes van de eigen producties in te schatten.

Lees ook Is Netflix een kaartenhuis dat op instorten staat?