Recensie

Recensie

Met deze kubus zou je 3.200 euro per jaar kunnen besparen

Kickstarter

©

Elke productiviteitsgoeroe is het over één ding eens: time tracking is de weg naar een efficiënter en gelukkiger leven. Want als je weet hoeveel tijd je aan bepaalde taken besteedt (of in sommige gevallen: verspilt), weet je ook wat je moet veranderen. Er zijn gigantisch veel appjes die dat time tracken makkelijk voor je maken. Maar heb je meer zin in iets visueels, switch je vaak van taak en wil je dan niet telkens je telefoon tevoorschijn halen? Dan is ZEI iets voor je. Dit kubusvormige object houdt de tijd die je aan bepaalde taken besteedt voor je in de gaten.

Het werkt zo: elke zijde kun je beschrijven met de taak die je aan het doen bent (werk, vergaderingen, Facebook, lunch). Als je aan een van deze taken begint, draai je de kubus met een van de zijdes naar boven en begint ZEI de tijd bij te houden. Dat doet-ie met een draadloze verbinding met je telefoon. Switch je van taak, draai je ’m simpelweg om. Op de bijbehorende app kun je precies zien waar je hoelang mee bezig bent geweest, zolang je natuurlijk braaf telkens die kubus omdraait. De makers zeggen zelf dat dit je 3.200 euro per jaar gaat besparen. Dat lijkt me onzin, maar als je een leuke speelse manier zoekt om je tijd bij te houden, dan kan dit goed werken. De ZEI werkt met macOS, Windows, Linux, iOS en Android.