Limburgse politiemol in de cel opnieuw aangehouden

Naast lekken, wordt de man nu ook verdacht van betrokkenheid bij twee liquidatiepogingen.

Foto: Jeroen Jumelet / ANP Foto

Een 50-jarige Limburgse politiemedewerker die wordt verdacht van het lekken van politie-informatie is maandag in de gevangenis opnieuw aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie. Naast lekken, wordt de man nu ook verdacht van betrokkenheid bij twee liquidatiepogingen. De betreffende liquidatiepogingen vonden plaats op 29 december 2014 en op 1 maart van dit jaar.

Op 8 augustus werd de man samen met een 25-jarige collega aangehouden op verdenking van schending van het ambtsgeheim en ambtsmisbruik. Op dat moment startten de recherche en het OM tevens een onderzoek naar of de gelekte informatie te maken had met de liquidatie van drugsdealer Sven Prins. Prins werd op 25 september 2015 na een achtervolging van enkele honderden meters bij een rotonde in Heerlen neergeschoten. Naast de twee agenten werden ook drie mannen van 31, 36 en 38 jaar uit Brunssum aangehouden in hun woning. Ook werd een 27-jarige Amsterdammer opgepakt.

Bijvangst

Korpschef van de politie in Limburg Gery Veldhuis meldde in augustus dat de aanhoudingen van de twee agenten “bijvangst” was in het onderzoek naar de liquidatie van Prins. Door het team van de politie en rijksrecherche werd vanaf dat moment onderzocht of er sprake was geweest van structureel lekken van informatie naar de onderwereld of dat het hier om een incident ging.

Lees ook: Arrestaties verdachten en agenten in moordzaak Sven Prins

Donderdag wordt de politiemol voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie doet verder geen mededelingen vanwege het onderzoek dat nog voortduurt.