Europees Parlement

Vechtersbaas Woolfe breekt met UKIP

Steven Woolfe, de UKIP-politicus die na een vechtpartij met een partijgenoot in het ziekenhuis belandde, breekt met zijn partij. In een verklaring zegt Woolfe dat UKIP „doorzeefd is met interne strijd” en noemt hij de partijleiding incapabel. Woolfe zat voor UKIP in het Europees Parlement en was een van de kandidaten voor het leiderschap van de anti-Europese partij. Hij gaat als onafhankelijk politicus verder in het Europees Parlement. UKIP heeft momenteel geen leider, nadat Diane James eerder deze maand al na achttien dagen opstapte. Nigel Farage, een van de drijvende krachten achter UKIP’s Brexit-campagne en oud-leider van de partij, neemt tijdelijk de rol van voorman op zich. De partij maakte maandag bekend de nieuwe leider op 28 november te presenteren. (NRC)