Drukste herfstvakantiespits in vijf jaar tijd

Hoewel een groot deel van het land herfstvakantie viert, is de avondspits dinsdag uitzonderlijk zwaar.

Foto: Lex van Lieshout / ANP

Het slechte weer heeft dinsdagavond op de Nederlandse wegen geleid tot uitzonderlijke drukte. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Het gaat volgens de VID om de drukste herfstvakantiespits in zeker vijf jaar. Inmiddels is het grootste deel van de files opgelost.

Rond 17.45 uur werd een piek bereikt van 375 kilometer file. Volgens de VID is de drukte extra bijzonder omdat een groot deel van het land momenteel herfstvakantie viert. De grootste knelpunten zijn de Randstad, Noord-Brabant en de regio Arnhem, maar volgens de VID was er ook in het noorden van het land sprake van een toenemend aantal files, mede veroorzaakt door een ongeluk bij Eelde, op de A28 richting Groningen.

Aan het begin van de avond zorgde zware regenval vooral rondom Rotterdam, Den Haag en, in mindere mate, Amsterdam tot files. Daarna verplaatste de drukte zich richting Utrecht. Op de A12 bij Gouda werden in de richting van Den Haag twee rijstroken gesloten vanwege een ongeluk:

Twitter avatar vid VID (In de verte) file op de #A12 bij Gouda. Richting Den Haag twee rijstroken dicht. #ongeluk https://t.co/CPGhmZeY8K
Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer #A12 Utrecht richting Den Haag, tussen Reeuwijk en Gouda 4 km, +10 min., door een ongeluk, twee rijstroken zijn dicht.

Vanwege een ongeluk op de A12 bij Duiven vormt ook de regio Arnhem een knelpunt. De weg is weer vrij, maar de files zijn er nog lang.

Controles bij de Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem leveren verder in beide richtingen vertraging op. Bij inspecties van de brug werden haarscheurtjes in de draagbalken ontdekt. Vrachtverkeer moet daarom omrijden.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer De controles op de #A27 voor de Merwedebrug bij Gorinchem leveren in beide richtingen nu zo’n 20 min. vertraging op.