Recensie

Recensie

Disney-achtige game mét geweld en aliens

De oorverdovende Skrillex-achtige soundtrack van Agent Aliens kan niet verbloemen dat dit spel nog lang niet af is. In de tijd dat je verschrikt de oortelefoontjes uit je gekneuse oren kunt rukken, ben je al klaar. Toegegeven, het is nog maar de bèta-versie die in iTunes en de Play-Store te downloaden is, maar dat betekent niet dat we die niet genadeloos mogen affakkelen. Agent Aliens is een soort onvriendelijke versie van Disney’s Lilo & Stitch. Eenzelfde schattige animatiestijl, zonder de bloemenkransen en met iets meer geweld. Je kruipt in de huid van een van de zes buitenaardse wezens die in willekeurig gegenereerde levels – denk aan X-Files – wetenschappers moeten ontvoeren en bewakers moeten opblazen. Dat laatste doe je door dicht bij de vijand te komen, schieten gaat vanzelf. De besturing – links van het scherm moet je swipen om te bewegen, rechts raak je aan om te springen – is gebrekkig en de actie is al snel een herhaling van zetten. Het duurt nog vele lichtjaren tot Agent Aliens speelbaar is.