Recensie

Recensie Film

Dat stel van hiernaast is té perfect

Een weinig originele, maar daarom niet minder onderhoudende spionage-persiflage ***.

©

‘Hebben jullie dan geen enkele slechte eigenschap?”, zuchtten de buren in Mr.& Ms. Smith op een gegeven moment tegen Brad Pitt en Angelina Jolie. Die film, waarin Hollywoods (voormalige) droompaar twee undercover-huurmoordenaars speelt die een perfect schijnleventje leiden in een Amerikaanse buitenwijk, was in 2005 een grote hit aan de bioscoopkassa.

Keeping up with the Joneses vertelt wat er gebeurt als diezelfde buren het niet bij een verzuchting laten, maar nieuwsgierig worden. De knullige en uitgebluste Jeff en Karen (Zach Galifianakis, Isla Fisher) zijn in eerste instantie onder de indruk van de sexy, verliefde Tim en Natalie (Jon Hamm, Gal Gadot). Uit jaloezie én verveling worden ze toch wat wantrouwig over zoveel perfectie. Ze komen erachter dat de twee een dubbelleven leiden als geheim agenten. Hamm en Gadot slagen erin steeds perfect voor de dag te komen en nog gelikter te zijn dan Pitt en Jolie. Gadot, die volgend jaar te zien zal zijn als Wonder Woman, heeft zelfs veel weg van Jolie als Lara Croft.

Regisseur Greg Mottola combineert spot met de over-the-topactie die Mr.& Ms. Smith bij momenten onverdraaglijk maakte met vette knipogen naar het suffe leven in de Amerikaanse buitenwijken. In het doodlopende straatje van Jeff en Karen stommelt uit de helft van de deuren een bejaarde en langs de perfect onderhouden voortuintjes wordt gesnelwandeld dat het een lieve lust is.

Het levert een weinig originele, maar daarom niet minder onderhoudende spionage-persiflage op, waarin achterwaarts over parkeerplaatsen wordt geracet met twee hysterisch gillende veertigers op de achterbank.