Buitenlands voetbal

Engelse kraker zonder goals

Foto AP/Dave Thompson

. De topper in de Premier League tussen Liverpool en Manchester United bleef maandagavond steken op een scoreloos gelijkspel(0-0). In een teleurstellende partij ontpopte Spaanse doelman David De Gea zich met een aantal knappe reddingen tot sterkhouder bij Manchester. Beide ploegen herpakten zich na een saai eerste bedrijf. Via Zlatan opende Manchester, waar Memphis ontbrak in de selectie bijna de score. Kansen waren er ook voor Liverpool, maar Can en Coutinho stuitten op een sterke De Gea. Met het gelijkspel blijft Manchester United in de stand hangen in de suptop, op vijf punten van leider en stadsgenoot City. De ploeg van José Mourinho pakte uit de laatste vijf competitieduels slechts vijf punten. Liverpool, dat de voorgaande vier competitieduels won, staat vierde en telt slechts twee punten minder dan de Citizens. Liverpool moest het doen zonder Oranje-international Georginio Wijnaldum, die herstelt van een hamstringblessure. (ANP)