80.000 euro verduisterd bij TivoliVredenburg

De politie arresteerde de afgelopen week een verdachte. De verduistering vond vorig jaar plaats.

Exterieur van TivoliVredenburg.
Exterieur van TivoliVredenburg. Foto: ANP

Bij TivoliVredenburg is vorig jaar een bedrag van 80.000 euro verduisterd. Dat meldt het bestuur van het Utrechtse muziekcentrum dinsdag volgens lokale media. De politie heeft de afgelopen week een verdachte aangehouden.

De verduistering is nu pas naar buiten gebracht vanwege het rechercheonderzoek naar de zaak, dat nog niet volledig is afgerond. De fraude kwam aan het licht toen TivoliVredenburg begin dit jaar de jaarcijfers opmaakte. Het nieuwe kluissysteem dat het muziekcentrum heeft geïmplementeerd, was toen nog niet in werking getreden, zo laat de directeur van TivoliVredenburg Frans Vreeke weten aan De Utrechtse Internet Courant:

“Het is triest te moeten constateren dat tijdens onze opbouwfase misbruik is gemaakt van de situatie. Direct na de ontdekking van de verduistering hebben wij onze processen nogmaals tegen het licht gehouden en waar mogelijk aangescherpt. Daarnaast zijn we onlangs gestart met een cashless betalen campagne.”

Financiële problemen

TivoliVredenburg kampt al sinds de opening in juli 2014 met financiële problemen, onder meer door de hoge kosten van het gebouw, schreef NRC-redacteur Claudia Kammer eerder.

Afgelopen mei besloot de gemeente Utrecht het centrum structureel 1,8 miljoen euro extra subsidie te geven, bovenop de 8 miljoen die het jaarlijks al kreeg. Ook werd eenmalig 1,1 miljoen euro overgemaakt om de financiële buffer van het bedrijf te verhogen.

Lees ook: Grote risico’s gemeente Utrecht door TivoliVredenburg.