Zeker 24 doden door tyfoon Sarika in Centraal-Vietnam

Centraal-Vietnam werd maandag hard getroffen door de tropische storm. Naar verwachting keert de tyfoon terug naar het noorden van het land.

Overstroomde huizen in Quang Binh. Foto van AP.

In Centraal-Vietnam zijn maandag 24 mensen omgekomen en worden vier mensen vermist door overstromingen als gevolg van tyfoon Sarika. dat meldt het persbureau AP.


Tekst loopt verder onder kaart.

De regio Quang Binh is het hardst getroffen. De tropische storm ging gepaard met hevige regenval, waardoor rivieren buiten hun oevers treedden. 125.000 huizen werden overspoeld. De grote snelweg die het noorden met het zuiden verbindt, regionale gewassen en viskwekerijen zijn compleet verwoest. Hoewel het waterpeil inmiddels is gezakt, krijgen bewoners alsnog instructies tot verdere evacuatie.

De tyfoon bevindt zich momenteel op de Zuid-Chinese Zee en beweegt zich richting het noorden van Vietnam. Afgelopen zondag raasde Sarika nog over de Filipijnen, waarbij twee mensen omkwamen en meer dan honderdvijftig mensen hun huis kwijt raakten.