Weergaloos debuut met dito goal van veteraan Tim Cahill

Hij is inmiddels 36 jaar oud maar begint doodleuk aan een nieuw avontuur in eigen land. En wat voor een begin.

Het was dit weekend precies twaalf jaar geleden dat Lionel Messi onder Frank Rijkaard zijn debuut maakte. De toen 17-jarige kwam van de bank om doelpuntenmaker Deco (0-1 bij Espanyol) voor de laatste 8 minuten te vervangen. Time flies… Overigens was dit ook het weekend waarin de Spaande 3e divisionist Deportiva Leonesa hoorde dat het Real Madrid lootte in het bekertoernooi.

Arjen Robben deed eindelijk weer mee bij Bayern München zonder opnieuw geblesseerd te raken en hij bekroonde dat direct met een doelpunt. En als we dan toch een bruggetje naar Nederlands voetbal proberen te maken: Almere City’s smaakmaker Yener Arica had ‘m er tegen Jong PSV ook weer lekker in hangen.

3. Dragos Grigore (Al Rayyan)

De vraag is niet hoe je als Roemeense centrale verdediger zonder noemenswaardig palmares de Qatarese voetbalvisionairs weet te verleiden om je een contract aan te bieden. Neen, de vraag is eigenlijk hoe Dragos Grigore, over wie we het hier hebben, het voor elkaar kreeg om dit weekend zo’n fijne carambole van zijn pantoffel te laten vertrekken. Hoe dan ook, je hoort niemand klagen hierover:

2. Michael Ohana (Hapoel Beer Sheva)

Voor we ons overgeven aan de powergoal van dit weekend nog vlug even wat vernuft. Edson Puch (Necaxa) had een soort Messiaanse ingeving toen hij plots de bal voor de voeten kreeg in de Mexicaanse topper tegen Tigres. Geen verkeerde gedachte van Puch, zo bleek dus zaterdagavond. Michael Ohana maakte het in Israël nog iets bonter met een assist op zichzelf waar Dennis Bergkamp zich niet voor zou schamen (hier de close-up):

1. Tim Cahill (Melbourne City)

Het is een gedrocht waaruit Melbourne City voortkwam: een door Arabieren en Chinezen gefinancierd bedrijf dat Manchester City als een soort franchise ziet om elders clubs te ‘rebranden’ naar de identiteit van de opgepompte Engelse club. Het gebeurde in New York en Yokohama, en nu ook in Melbourne. Tim Cahill (36), die ons op het WK in Brazilië pijn deed toen we nog stonden te juichen om Arjen Robbens goal, maakte dit weekend z’n competitiedebuut voor Mel City. Wel een lekker debuut, dat dan weer wel: