Man opgepakt na valse bommeldingen Denemarken

Twee vliegvelden, twee winkelcentra en een universiteit werden door de meldingen gesloten.

Politie patrouilleert bij Roskilde Airport, een van de plekken waar een bommelding binnenkwam en waar besloten werd tot ontruiming.
Politie patrouilleert bij Roskilde Airport, een van de plekken waar een bommelding binnenkwam en waar besloten werd tot ontruiming. Foto AFP.

In Denemarken zijn maandagmiddag verschillende vliegvelden en winkelcentra ontruimd wegens een reeks valse bommeldingen. Deense media schrijven dat tussen 12.00 uur en 14.00 uur ‘s middags meerdere dreigementen binnenkwamen bij vliegvelden, winkelcentra, een ziekenhuis en andere openbare plekken.

De meldingen bleken vals te zijn. In Slagelse heeft de Deense politie maandag een man aangehouden die van de dreigementen verdacht wordt. Bij twee vliegvelden en twee winkelcentra namen de Deense autoriteiten de bommeldingen in eerste instantie wel zo serieus dat besloten werd tot ontruiming. Roskilde Airport is geëvacueerd, een klein vliegveld dat zo’n veertig kilometer ten westen van Kopenhagen ligt.

Ook is er een ontruiming gaande bij de luchthaven van Aarhus, een winkelcentrum in Roskilde en een in Slagelse. Alle aanwezigen op de universiteit Copenhagen Business School moesten het terrein verlaten, maar mochten kort daarna alweer naar binnen.

Tekst gaat verder na tweet.

In Slagelse raadde de politie mensen aan weg te blijven van het gebied rondom het winkelcentrum, schrijft AP. Het internationale vliegveld van Kopenhagen ontving een bommelding, maar deze werd niet serieus genoeg bevonden om actie te ondernemen.

Luchthaven Roskilde, een van de plekken die ontruimd is maandagmiddag.