Verenigd Koninkrijk

RBS steeds minder waard, maar Londen kan er niet vanaf

De Britse belastingsdienst heeft de waarde van het overheidsaandeel in de Royal Bank of Scotland (RBS) opnieuw naar beneden bijgesteld. De Britse overheid redde de bank in 2008 voor een bedrag van 45 miljard pond in ruil voor 73 procent van de aandelen. Inmiddels is dat nog slechts 14,8 miljard pond. Ondanks de scherpe waardedaling van het pond sinds de het Brexit-referendum, is de koers van de Britse munt ten opzichte van de euro nu ongeveer hetzelfde als in 2008, 1,10 euro. Minister Philip Hammond van Financiën heeft onlangs laten weten de verkoop van het overheidsaandeel nog niet opportuun te achten. RBS moet eerst nog een schikking zien te treffen met de Amerikaanse justitie wegens de verkoop van rommelhypotheken. (NRC)