Hunted

©

NPO 3 staat de komende twee weken in het teken van privacy, met nieuwe programma’s en documentaires. Naast De privacytest (21.30 uur) is vandaag de eerste aflevering te zien van Hunted, een avonturenspel – door AVRO-TROS een ‘real-life thriller’ genoemd – waarin het privacy-thema verwerkt zit. Twaalf onbekende deelnemers slaan aan het begin van de serie op de vlucht en proberen drie weken lang uit handen te blijven van professionele opsporingsexperts. Vier gaan alleen op pad, de anderen vluchten als duo’s. Dat is niet makkelijk in een wereld waar overal beveiligingscamera’s zijn en waar zoveel handelingen worden geregistreerd. Lukt het deelnemers om van de radar te verdwijnen en uit de handen van de ‘hunters’ te blijven? Oud-recherchechef Sander Schaepman heeft de leiding over de klopjacht en stuurt de jagers aan vanuit een hoofdkwartier. Voor de vluchters is elke vorm van contact met de buitenwereld een mogelijkheid om gepakt te worden. Spannend. Ook deze week: Universiteit van Nederland (22.35 uur), waarin professoren dagelijks een college geven over verschillende aspecten van privacy. Alexander Klöpping presenteert.

NPO 3, 20.30-21.30u.