Noord-Afrika

EU verdubbelt financiële steun aan Tunesië naar 300 miljoen

De Europese Unie gaat de financiële steun aan Tunesië verdubbelen. Dat maakte de Europese Commissie maandag bekend. In 2017 zal 300 miljoen euro naar het Noord-Afrikaanse land gaan. Het geld is bedoeld voor het doorvoeren van bureaucratische hervormingen, het tegengaan van corruptie en het creëren van een gunstig investeringsklimaat. Tunesië staat bekend als het enige succesverhaal van de Arabische Lente. Maar het aanvankelijke optimisme over de overgang naar democatie heeft plaatsgemaakt voor frustratie over de lage economische groei en hoge werkloosheid, vooral onder afgestudeerde jongeren. In 2015 en 2016 werd de crisis nog vergroot door een serie bloedige aanslagen die ervoor zorgden dat de cruciale toerismesector instortte. (AFP)