Misstanden bij dienst beveiliging

Binnen de dienst die bij de politie verantwoordelijk is voor het beveiligen van bedreigde politici en leden van het koninklijk huis, de DBB, is al een jaar lang sprake van structurele misstanden. De voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB), Jan Struijs, zegt dat zijn vakbond voortdurend klachten ontvangt van agenten over incidenten als corruptie en wantrouwen ten opzichte van de leiding. Volgens werknemers is er bij de dienst beveiliging (400 man) sprake van een angstcultuur. Agenten klagen over „een stijl van leiding geven die dictatoriaal en intimiderend is”. Agenten voelen zich niet serieus genomen door het management. Beveiligers zouden door de leiding zijn betiteld als „getatoeëerde apen”. Tientallen agenten van de DBB zitten volgens de vakbond ziek en overspannen thuis. Er lopen ook veel arbeidsrechtelijke geschillen. Volgens Struijs is er geen gevaar voor de personen die moeten worden bewaakt”. Nadat eerder dit voorjaar kritiek over de DBB bekend werd via De Telegraaf is er een onderzoek begonnen naar de klachten. Dat wordt 27 oktober afgerond.