klacht

Onderzoek naar Nederlandse ambassadeur in China

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft naar aanleiding van een klacht een onderzoek ingesteld naar de Nederlandse ambassadeur in Beijing, Ron Keller. De ambassadeur zal „gedurende het onderzoek niet actief zijn voor de post”, aldus het ministerie. Vanwege de „zorgvuldige afhandeling van de klacht” worden verder geen mededelingen gedaan. De Telegraaf meldde maandag dat het onderzoek samenhangt met een relatie die Keller zou zijn aangegaan. Volgens de krant gaat het om een Chinese die op de ambassade in Beijing werkt. De relatie zou Keller kwetsbaar maken, omdat hij chantabel zou worden. Keller, die weer in Nederland zou zijn, was sinds december ambassadeur in Beijing. Eerder was hij ambassadeur in Turkije, Rusland en Oekraïne. (NRC)