Italiaans voetbal

Crisis bij Inter na rel om boek

Foto AFP/GIUSEPPE CACACE

Trainer Frank de Boer heeft met zijn Inter zondag thuis verloren van Cagliari (2-1) en ziet zich geconfronteerd met wat hij zelf omschreef als de zwaarste periode van zijn trainersloopbaan. Het is de tweede nederlaag op rij in de Serie A, nadat hij in de Europa League onderuit ging tegen Sparta Praag. Maar De Boers grootste probleem is aanvoerder Mauro Icardi (23). In zijn vorige week verschenen autobiografie beschrijft de Argentijnse spits een confrontatie met fanatieke supporters waarbij hij zei dat bij een volgende bedreiging hij „honderd Argentijnse misdadigers” op de been zou brengen „om ze te vermoorden”. Supporters riepen vervolgens op Icardi, die vorige week nog een contract tot 2021 tekende, de aanvoerdersband af te nemen. Tientallen hardekernleden zochten het huis van Icardi op en in het stadion hingen zondag spandoeken met teksten als ‘Je bent geen aanvoerder, je bent een stuk stront’. Tot overmaat van ramp miste Icardi een penalty. (NRC)