Inflatie

Nederland gemiddeld iets goedkoper dan jaar geleden

In een tiental EU-landen was het leven afgelopen maand goedkoper dan een jaar eerder. Onder meer Nederland schaarde zich onder de landen met een negatieve inflatie in september, zo bleek maandag uit cijfers van statistiekbureau Eurostat. In Nederland lag het prijspeil gemiddeld 0,1 procent lager dan een jaar eerder. Ook in Bulgarije, Denemarken, Cyprus, Ierland, Griekenland, Kroatië, Polen, Roemenië en Slowakije werd een negatieve inflatie gemeten. De inflatie in de eurolanden liep in september in doorsnee op tot 0,4 procent. Het prijspeil steeg daarmee iets sterker dan in augustus, toen een inflatie van 0,2 procent werd gemeten. De geldontwaarding blijft echter ver achter bij de twee procent waar de Europese Centrale Bank naar streeft. (ANP)