Energie

Tesla gaat zonnepanelen maken met Panasonic

Tesla Motors is van plan te gaan samenwerken met Panasonic bij het bouwen van zonnepanelen. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's laten weten. Tesla werkt ook op andere terreinen al samen met de Japanners. Met de samenwerking wil Musk aandeelhouders overtuigen om in te stemmen met Tesla’s overname van zonnepanelenmaker SolarCity. Musk is zowel de topman van Tesla als van SolarCity. Musk ziet veel synergievoordelen tussen de beide bedrijven, maar een aantal aandeelhouders ligt dwars. Met Tesla’s inlijving van SolarCity is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar, waarmee het de grootste overeenkomst is in de historie van de zonnepanelenindustrie zou zijn. Aandeelhouders van beide bedrijven stemmen op 17 november over de deal. (ANP)