Brandstichting in kantoor van de Republikeinse Partij

Het kantoorgebouw werd bestookt met een brandbom. Niemand raakte gewond.

Foto: Jonathan Drew / AP

Een kantoorgebouw van de Republikeinse Partij in Hillsborough, in de staat North Carolina, is in de nacht van zaterdag op zondag bestookt met een brandbom. Op een nabijgelegen gebouw was met graffiti een swastika getekend en de tekst “Nazi republikeinen, verlaat de stad of anders..”. Dat laten de autoriteiten van de stad Hillsborough weten.

Volgens de autoriteiten is een fles met brandbare vloeistof door de ruiten van het gebouw gegooid waarna een brand is ontstaan. Niemand raakte gewond.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Twitter avatar DallasWoodhouse Dallas Woodhouse We don’t know who is responsible , but they clearly hate our candidates, volunteers, staff and Constitution @NCGOP https://t.co/81xBx6ex4t

Gouverneur Pat McCrory van North Carolina noemt de bomaanslag op het kantoor een “aanval op onze democratie.” Hij gaat er volgens The Charlotte Observer alles aan doen om de daders te pakken te krijgen:

“In onze samenleving is er geen plaats voor geweld en al helemaal niet tijdens de verkiezingen. Ik zal alle middelen die ik heb als gouverneur gebruiken om de lokale autoriteiten te helpen met het onderzoek.”

Donald Trump geeft “de beesten die Hillary Clinton en de Democraten vertegenwoordigen” de schuld.

Twitter avatar realDonaldTrump Donald J. Trump Animals representing Hillary Clinton and Dems in North Carolina just firebombed our office in Orange County because we are winning @NCGOP

Hillary Clinton noemt de aanval afschuwelijk en onacceptabel en is heel dankbaar dat er niemand gewond is geraakt.

Twitter avatar HillaryClinton Hillary Clinton The attack on the Orange County HQ @NCGOP office is horrific and unacceptable. Very grateful that everyone is safe.

De regio Orange County waar Hillsborough in ligt is in overgrote meerderheid Democratisch. De burgemeester van Hillsborough Tom Stevens liet in een persbericht weten “dankbaar te zijn dat niemand is gewond geraakt en dat er geen andere gebouwen in het complex zijn vernietigd”. De politie start een onderzoek naar de brandstichting.