boete

Deutsche Bank moet mogelijk krimpen in VS

Deutsche Bank hangt wellicht meer dan een geldstraf boven het hoofd in de VS. De bank moet mogelijk ook fors snoeien in zijn Amerikaanse activiteiten om te ontkomen aan strafvervolging wegens de verkoop van dubieuze financiële producten in de jaren voor de kredietcrisis van 2008.Dat meldt de Duitse krant Welt am Sonntag op gezag van bronnen rond de onderhandelingen tussen Deutsche Bank en het Amerikaanse ministerie van Justitie. De grootste bank van Duitsland zou vooral zijn investeringstak in de VS moeten verkleinen. Circa een tiende van de in totaal ruim 100.000 werknemers van het financiële concern werken in de VS. Nadat ruim 2 weken geleden bekend werd dat Deutsche Bank een Amerikaanse boete van 14 miljard dollar boven het hoofd hangt, stortte de koers in. (ANP)