25 doden bij gevecht in Braziliaanse gevangenis

De gevechten tussen rivaliserende bendes zouden zondagmiddag hebben plaatsgevonden in de noord-Braziliaanse stad Boa Vista.

De gevangenis op de foto is niet de gevangenis waar de opstand uitbrak.
De gevangenis op de foto is niet de gevangenis waar de opstand uitbrak. Foto: iStock

In Brazilië zijn bij een gevangenenopstand ten minste 25 doden gevallen. Dat meldt persbureau AFP op basis van berichten in plaatselijke media. De gevechten tussen rivaliserende bendes zouden zondagmiddag hebben plaatsgevonden in de stad Boa Vista in de noord-Braziliaanse provincie Roraima.

Gevangenen van één bende zouden er tijdens het bezoekuur zondagmiddag in zijn geslaagd om gewapend met stokken en messen een ander deel van de gevangenis binnen te vallen. Honderd bezoekers werden daarbij in gijzeling genomen, aldus een ambtenaar van de provincie Romaira. De gevangenen zouden eerlijker rechtsvervolging hebben geëist. De politie maakte maandagochtend plaatselijke tijd een eind aan de gijzeling en de opstand.

Het precieze aantal doden kan volgens de politie nog oplopen. Zeven gevangenen zouden tijdens de gevechten zijn onthoofd en zes levend zijn verbrand.