Weer gewoon een promenade

Foto Valéry Hache/AFP

Drie maanden lang was de Promenade des Anglais in Nice bedolven onder de teddyberen, knuffelbeesten, kaarsen en bloemen. De knuffels zijn inmiddels verbleekt door de zon. Amateurvoetbalclub Red Furi uit Cannes heeft een spandoek achtergelaten: ‘De menselijke dwaasheid heeft Nice geraakt. Red Furi spreekt zijn steun uit. Aan alle mensen die zijn getroffen door dit verschrikkelijke drama.’

Op 14 juli, Quatorze Juillet, kwamen 86 mensen om het leven en raakten meer dan vierhonderd menen gewond toen een witte vrachtwagen zigzaggend door de menigte reed, De chauffeur, de 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, werd doodgeschoten. Islamitische Staat had de verantwoordelijkheid opgeëist voor deze terreurdaad, maar er is tot op heden nooit bewezen dat Bouhlel banden had met de terreurgroep.

Zondag, een dag nadat er een nationaal eerbetoon was gehouden voor de slachtoffers, werd een begin gemaakt met het opruimen van de promenade. De knuffels verhuizen naar een muziekkiosk met uitkijk op de zee.