Vier doden bij instortend balkon Frankrijk

Het balkon viel drie verdiepingen naar beneden. De slachtoffers zijn allen rond de leeftijd van twintig.

Het afgebroken balkon in de Franse stad Angers. Vier mensen kwamen om het leven, veertien raakten gewond toen het balkon afbrak en drie verdiepingen naar beneden stortte.
Het afgebroken balkon in de Franse stad Angers. Vier mensen kwamen om het leven, veertien raakten gewond toen het balkon afbrak en drie verdiepingen naar beneden stortte. Foto AFP.

In de Franse stad Angers zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier mensen om het leven gekomen en veertien anderen gewond geraakt toen een balkon afbrak en instortte. Volgens AFP viel het balkon drie verdiepingen naar beneden. De slachtoffers zijn allen rond de leeftijd van twintig.

Franse autoriteiten melden dat de verwondingen van de overlevenden “serieus”, maar verkeren ze niet in levensgevaar. Volgens lokale media voltrok het ongeluk zich tijdens een huisfeest. Op het moment dat het balkon afbrak, stonden er meer dan tien mensen op. De twee onderliggende balkons begaven het ook, maar daarbij raakte niemand gewond.

Het pand was gebouwd in 2000.