Verenigde Staten

Politie arresteert mannen voor beramen aanslag immigranten

Drie leden van een militante groepering in de Amerikaanse staat Kansas zijn opgepakt op verdenking van het plannen van een aanslag op Somalische immigranten. De mannen hadden een dag na de Amerikaanse verkiezingen – die gepland zijn voor 8 november – een bom in een huizencomplex willen laten afgaan. De arrestaties in de stad Liberal volgden na een undercoveroperatie van de FBI dat acht maanden duurde. De drie arrestanten worden maandag voorgeleid. De verdachten zijn lid van een kleine militante groepering met de naam ‘The Crusaders’. De groep heeft een anti-islamitisch en anti-immigratie gedachtegoed, aldus de openbaar aanklager die het FBI-onderzoek leidt. De militanten wilden met hun actie andere extreme groepen inspireren. (AP)