Feyenoord en Ajax lopen na winst uit op PSV

De Rotterdammers versloegen NEC met 1-2, Ajax won 0-2 van ADO. Verder speelden FC Twente en PEC gelijk en won Roda van Excelsior.

Foto ANP

Koploper Feyenoord heeft ternauwernood de eerste verliespunten van het seizoen weten te voorkomen. De Rotterdammers wonnen in Nijmegen met 1-2 van NEC.

Na een goed begin van Feyenoord, was het NEC dat op voorsprong kwam. Doelman Brad Jones, dit seizoen als vervanger van de geblesseerde Kenneth Vermeer een van de uitblinkers, ging in de achtste minuut in de fout bij een schot van Mohammed Rayhi uit de tweede lijn. Het was pas het derde tegendoelpunt dit seizoen voor Feyenoord.

In de 79ste minuut scoorde Feyenoord de gelijkmaker. Spits Nicolai Jørgensen tikte van dichtbij binnen nadat de bal twee keer de paal had geraakt. Het was zijn zevende treffer van het seizoen.

Michiel Kramer, in de 70ste minuut als extra aanvaller gebracht, bezorgde Feyenoord in de 91ste minuut alsnog de winst. Een uithaal van Jørgensen belandde tegen de paal en ketste via het hoofd van Kramer het doel in. Daardoor staat Feyenoord na negen wedstrijden op 27 punten.

PSV raakt verder op achterstand. De Eindhovenaren hebben 18 punten na een gelijkspel tegen Heracles op zaterdag.

ADO Den Haag - Ajax

In Den Haag had Ajax weinig moeite met ADO. De Amsterdammers wonnen met 0-2.

De score werd in de 20e minuut geopend door Davy Klaassen. Lasse Schöne lepelde de bal de zestien in, waarna Klaassen hem binnen kon schuiven. Het doelpunt betekende dat Ajax nu dertig wedstrijden achter elkaar gescoord heeft.

In de 51e minuut werd het 0-2. Amin Younes stak solo het halve veld over en zette Bertrand Traoré met een mooie steekbal alleen voor de keeper. De Burkinees faalde niet en schoot de bal in de verre hoek.

Door de zege blijft de achterstand op koploper Feyenoord 5 punten. ADO staat met 10 punten negende.

Roda JC - Excelsior

Roda JC verliet zondag de laatste plaats in de Eredivisie. De Limburgers kwamen zondagmiddag op in punten gelijke hoogte met nummer zeventien PEC Zwolle, maar hebben een iets beter doelsaldo.

De ploeg uit Kerkrade won op Woudestein van Excelsior. Na 56 minuten was het David Boysen die de enige goal van de wedstrijd maakte. Roda had al 596 minuten niet gescoord in de Eredivisie.

FC Twente - PEC Zwolle

FC Twente heeft zondagmiddag in eigen stadion gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle (2-2). De club uit Enschede kwam in de tiende minuut op voorsprong na een goal van Klich. Een klein half uur erna wist Mokhtar van Zwolle de gelijkmaker te maken.

Tot aan de 77ste minuut bleef het 1-1. Twente-speler Ünal dacht toen de beslissende treffer te maken, maar vijf minuten voor tijd schoot Warmerdam de 2-2 binnen. Met nog een wedstrijd te gaan deze speelronde staat FC Twente zevende, PEC Zwolle achttiende.

De 2-1 van Ünal.