Auto stort van brug in menigte VS, 4 doden

Bij het ongeluk raakten negen mensen gewond, van wie twee zwaar.

De politie inspecteert het voertuig dat op de menigte terechtkwam in San Diego, Californië.
De politie inspecteert het voertuig dat op de menigte terechtkwam in San Diego, Californië. Foto AP.

In de Amerikaanse staat Californië is in San Diego een auto van een brug gestort en op een groep festivalgangers terechtgekomen. Vier mensen kwamen zaterdag bij de crash om het leven, negen raakten gewond, schrijft AP.

Twee van de gewonden zouden er slecht aan toe zijn, onder wie de chauffeur. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Na zijn behandeling zal hij daar gearresteerd worden op verdenking van rijden onder invloed. De man zat in een pick-up en reed daarmee door de vangrail van de brug, waarna het voertuig twintig meter naar beneden viel.

De auto kwam terecht op een eetkraam, waar vier mensen bij stonden. Er was een motorfestival aan de gang met tegen de honderd bezoekers. Volgens AP is de chauffeur een 25-jarige man die bij de Amerikaanse marine zat.