Ook KLM verbiedt Samsung Galaxy Note 7 aan boord

Het Amerikaanse ministerie van Transport kondigde vrijdag aan de toestellen op alle vluchten van, naar en in de Verenigde Staten te verbieden.

Winkeliers lopen langs een advertentie van Samsung Galaxy Note 7 in Jakarta, Indonesië.
Winkeliers lopen langs een advertentie van Samsung Galaxy Note 7 in Jakarta, Indonesië. Foto Iqro Rinaldi / Reuters

Net als veel andere luchtvaartmaatschappijen verbiedt ook KLM per direct de Samsung Galaxy Note 7 aan boord. Onder meer Alitalia, Air Canada, Singapore Airlines kondigden deze maatregel zaterdag ook aan.

De luchtvaartmaatschappijen volgen het voorbeeld van het Amerikaanse ministerie van Transport, dat vrijdag aankondigde de toestellen op alle vluchten van, naar en in de Verenigde Staten vanaf zaterdag te verbieden.

Lees ook over de slecht gebluste pr-brand Uitslaande brand bij Samsung

De smartphone is inmiddels al uit de handel genomen na een reeks incidenten. Na de lancering van het meest luxe model van Samsung in augustus, kwamen er al snel berichten binnen dat van ruim dertig exemplaren de accu in brand was gevlogen of ontploft.

Daarom besloot Samsung dat de miljoenen al verkochte telefoons omgeruild moesten worden voor vervangende toestellen. 2,5 miljoen toestellen werden teruggeroepen. Bij de nieuwe telefoons bleek het probleem echter nog niet verholpen. Een toestel vloog in brand in een vliegtuig. De productie is nu volledig gestaakt.

De Note 7, van lancering tot terugtrekking:

In Nederland is de Samsung Galaxy Note 7 nooit op de markt gekomen, maar in de Benelux bestelden en betaalden al vijfduizend mensen hem. Zij krijgen nu hun geld terug en een geheugenkaartje als pleister op de wond. Samsung rekent op een schade van ruim 2,5 miljard euro door de ontploffende accu’s. De Note 7 was Samsungs meest prestigieuze smartphone.