In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten)
Mannequins wachten backstage tijdens de Ukrainian Fashion Week in Kiev, Oekraïne.
Reuters / Gleb Garanich
Maandag was het Nationale Coming Out-dag. Daarom kwam er in Groningen een nieuwe regenboogzebra. Onder meer Maastricht, Utrecht en Tilburg gingen de Groningers voor.
Kees van de Veen
Houtverkoop in Agadez in Niger.
Reuter / Joe Penney
Een geestelijke daalt de trappen af van een gebouw van de Witwatersrand universiteit in Johannesburg, waar al weken onlusten zijn tussen studenten en politie.
AFP / John Wessels
Vluchtelingen klimmen over de rand van een rubberboot bij hun redding voor de kust van Libië.
AFP / Aris Messinis
Tom Dumoulin na de finish van zijn individuele tijdrit op het WK wielrennen in de hoofdstad van Qatar. Hij werd teleurstellend elfde. De Duitser Tony Martin werd wereldkampioen.
ANP / Bas Czerwinski
Een man in een hittewerend pak staat bij een partij in beslag genomen drugs in Lima, Peru. De drugs zal verbrand worden. Volgens de politie is dinsdag meer dan zeven ton vernietigd.
AP / Martin Mejia
In Anse D'Hainault in Haïti wordt een begin gemaakt met de wederopbouw na de verwoestende orkaan Matthew die vorige week over het land trok.
AP / Dieu Nalio Chery
Soldaten van het Irakese leger worden verwelkomd door dorpelingen in de buurt van Ramadi nadat IS daar verdreven werd.
AP
Een jongen bekijkt een foto die van hem genomen is bij de historische heruitvoering van de Slag bij Kerbala, ter voorbereiding van een parade in het noorden van Bagdad in het kader van de feestdag Asjoera.
AFP / Ahmad Al-Rubaye
Een Indiase shi'itische jongen wordt gegeseld bij een Asjoera-processie in Chennai, India.
AFP / Arun Sankar
Een gebouw waarin zich militanten zouden ophouden wordt beschoten in Srinagar, in Indiaas Kashmir.
AP / Mukhtar Khan
De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump arriveert woensdag met zijn vliegtuig in Lakeland, Florida voor een campagnebijeenkomst.
AFP / Gregg Newton
Moeders met ondervoede kinderen bezoeken een kliniek van Artsen Zonder Grenzen in Bahr al Ghazal, Zuid-Soedan.
AFP / Albert Gonzalez Farran
Een ultra-orthodoxe joodse man zwaait met een kip over zijn familie. Het Kapparot-ritueel wordt traditioneel de dag voor Yom Kippoer uitgevoerd en zou de zonden van het voorbije jaar wegnemen.
AFP / Menahem Kahana
Een man en zijn zoon barbecuen op hun veranda in Lumberton, North Carolina. Door orkaan Matthew zijn delen van het getroffen gebied overstroomd.
Sean Rayford / Getty Images / AFP
Terwijl anderen kleding wassen in de rivier neemt een jongen een atletische duik in het water in de door orkaan Matthew verwoeste plaats Port-Salut in Haïti.
AFP / Rodrigo Arangua
Een vers geoogste voorraad rode chilipepers ligt in de zon te drogen in de regio Xinjiang Uighur in China.
China Daily / via Reuters
Wie heeft de grootste? Twee bloemhoorn cichliden lijken elkaar te keuren door het glas van het aquarium op een siervissententoonstelling in Bangkok.
AFP / Lillian Suwanrumpha
Een als kangoeroe verklede man springt door de hoofddoorgang op het Deni Ute Muster festival in de outback van Australië.
Reuters / Jason Reed