24 mensen onder de voet gelopen bij religieus feest India

De organisatie had gerekend op drieduizend mensen, er kwamen 70.000 mensen opdagen.

De overblijfselen van afbeeldingen van de hindoegod Durga worden bij de rivier de Ganges verwijderd. In de maand oktober zijn er verschillende hindoefeesten de rivier een belangrijke rol speelt.
De overblijfselen van afbeeldingen van de hindoegod Durga worden bij de rivier de Ganges verwijderd. In de maand oktober zijn er verschillende hindoefeesten de rivier een belangrijke rol speelt. Foto Bikas Das/AP

Tijdens het passeren van een brug in Varanasi in de deelstaat Uttar Pradesh in Noord-India zijn 24 mensen om het leven gekomen. Zeker twintig anderen raakten gewond. De grote mensenmenigte probeerde de locatie te bereiken waar een religieuze hindoe-ceremonie zou plaatsvinden.

De organisatie van het traditionele feest had ongeveer drieduizend mensen verwacht, maar er kwamen rond de 70.000 mensen opdagen om de rivier de Ganges over te steken. Daar waren ze niet op voorbereid, zei een woordvoerder van de organisatie tegen persbureau AP.

Premier Narendra Modi zei dat hij bedroefd gestemd was door de tragedie:

Twitter avatar narendramodi Narendra Modi I have spoken to officials & asked them to ensure all possible help to those affected due to the stampede in Varanasi.

Het gebeurt vaker dat tijdens religieuze feesten in India mensen omkomen doordat ze onder de voet worden gelopen of doodgedrukt in de mensenmassa. In oktober 2013 kwamen bij een soortgelijke gebeurtenis meer dan 110 mensen om het leven.