Woenselse Poort

Justitie pakt misstand bij tbs-kliniek aan

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie, VVD) grijpt in bij tbs-kliniek de Woenselse Poort in Eindhoven. De kliniek is onvoldoende veilig voor medewerkers en bewoners. Dijkhoff noemt de situatie „ernstig” in een brief aan de Tweede Kamer. Hij stelt een „externe procesbegeleider” aan om de kliniek te ondersteunen bij de noodzakelijke veranderingen. De Woenselse Poort is het eens met de conclusies van Dijkhoff, blijkt uit de website: „We herkennen en erkennen deze conclusies van de Inspectie en we zijn doordrongen van de ernst van de situatie.”

In de kliniek was sprake van grootschalig drugsgebruik, intimidatie, onvoldoende toezicht en liefdesrelaties tussen personeel en cliënten. De inspectie concludeert nu dat sprake is van intimidatie en verbale en fysieke agressie door bewoners.(NRC)