Recensie

Recensie

Verlegen accountant

In de nieuwe aflevering van de onregelmatig verschijnende rubriek Accountant van de Maand, deze keer Jessica Belder (35), sinds vorige zomer werkzaam als Consolidation Controller bij Endemol in Amsterdam. Zoals ze zelf eens opschreef: ‘Set your goals out of reach, but never out of sight!’ – een advies dat elke Consolidation controller op zijn kantoormok zou moeten aanbrengen. Daarnaast heeft Belder een hobby, waarin ze verschillende eigenschappen van een goede accountant de laatste jaren extra heeft weten te ontwikkelen, zoals snelheid, accuratesse, doorzettingsvermogen en kracht. ‘In de ring ben ik niet zo’n agressieve chick die haar tanden laat zien, maar eerder verlegen en rustig’. Dat zal zo wezen, maar Belder slaat wel. Vraag dat maar aan de vijf vrouwen die tot nu toe aan een profpartij tegen haar begonnen en die al snel, zoals financials dat zeggen, uitgeteld waren. Want een accountant wint graag op punten, maar niet altijd. Soms slaat ze je gewoon knock-out. Dat scheelt ook in de papieren. Collega’s die Jessica Belder eens aan het werk willen zien (vechtend, niet rekenend) kunnen maandagavond naar Carré in Amsterdam komen, slechts enkele metrohaltes verwijderd van het Endemol-kantoor. Dan vindt de Ben Bril Memorial plaatsvindt. Dit omdat Belders coach Raymond Joval (voor zover bekend geen ervaring in de accountancy) haar twee jaar geleden in het oor fluisterde: ‘Laten we voor de Europese titel gaan.’ De laatste horde in het superbantamgewicht is de Hongaarse Gabriella Busa. Arme Busa. Die zal later wensen dat ze Jessica Belder gewoon in een kantoortuin tegen het lijf was gelopen.