Tv-publieksprijzen

Floortje Dessing wint Gouden Televizier-Ring

Floortje Dessing heeft met haar programma Floortje naar het einde van de wereld de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Het reisprogramma kreeg 64 procent van de stemmen. Dessing, het gezicht van het programma waarin ze naar de meest afgelegen plekken ter wereld reist, versloeg de andere genomineerden Geer & Goor: Zoeken een hobby! (RTL 4) en Penoza IV (KRO-NCRV).

Chantal Janzen kreeg donderdagavond tijdens de 51ste editie van het gala in Amsterdam voor de derde achtereenvolgende keer de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice. Beste mannelijke presentator was Humerto Tan, voor de tweede keer.

Dit jaar werden voor de eerste keer ook prijzen uitgereikt voor de beste tv-acteur en -actrice. Thom Hoffman kreeg de prijs bij de mannen voor zijn rol in Dokter Tinus (SBS 6). Angela Schijf won voor haar rol in Flikken Maastricht (AVROTROS). Pauls Puber Kookshow (VARA) van Paul de Leeuw won dit jaar de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. (NRC)