De Thuiskok: Citroencheesecake

Met gekaramelliseerde perziken die spreekwoordelijke de kers op de taart zijn.

©

Wie zich netjes en chronologisch door Life in Balance heeft gewerkt, wordt aan het einde van de rit beloond door Donna Hay. Dan volgt er een hoofdstuk met de „betere baksels en traktaties”, en vliegen de chocola, suiker, brownies en cupcakes je om de oren. Een van de erg smakelijk op de foto vastgelegde gerechten is deze cheesecake, waarbij de gekaramelliseerde perziken de spreekwoordelijke kers op de taart zijn.

Verwarm de oven voor op 160 graden/gasstand 2-3. Draai de amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg het meel, de boter en honing toe en draai tot een kleverig deeg. Stort het deeg en druk uit op de bodem van een rechthoekige bakvorm van 12 x 35 cm met losse bodem. Zet 20 minuten in de oven of tot het goudbruin is. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur tot 150 graden/gasstand 2. Draai voor de vulling de ricotta, roomkaas, eidooiers, citroenschil, vanille, het meel en de ahornsiroop tot een gladde massa. Verspreid de vulling over de taartbodem en zet 20 minuten in de oven of tot ze net stevig is. Bestrooi de snijkant van de perziken met de suiker en leg ze op een bakplaat. Zet 5 minuten onder een voorverwarmde grill of tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Los de cheesecake, snijd hem in stukken en dien op met de perziken.

    • Sam de Voogt