Ook Salesforce haakt af als overnamekandidaat Twitter

Dat heeft de topman van het technologiebedrijf gezegd. Het aandeel van Twitter zakte met 6 procent.

Twitter logo op de New York Stock Exchange (NYSE).
Twitter logo op de New York Stock Exchange (NYSE). Foto Andrew Burton/ AFP

Na Google en Walt Disney is ook technologiebedrijf Salesforce afgehaakt als mogelijke koper van Twitter. Dat heeft topman Marc Benioff vrijdag laten weten aan de Britse krant The Financial Times.

Twitter past strategisch niet bij het bedrijf, aldus de CEO van Salesforces, een bedrijf dat zakelijke software online verhuurt.

Salesforce had ook interesse in LinkedIn

In het interview met Financial Times zegt Benioff dat ze “zelf zijn weggelopen”. De beurs in New York (NYSE) reageerde negatief op dit nieuws. Het aandeel Twitter zakte met 6 procent. Bronnen dichtbij het biedingsproces laten aan de Britse krant weten dat er momenteel geen andere serieuze overnamekandidaten meer zijn.

Aandeelhouders van Salesforce lieten vorige week weten niet gecharmeerd te zijn van de potentiële overname van Twitter. Benioff moest hen gerust stellen. Hij is al langer op overnamepad. Eerder viste Benioff achter het net bij de aankoop van LinkedIn, dat voor 26 miljard dollar (23,7 miljard euro) werd overgenomen door Microsoft.

Twitter verliest concurrentie met Facebook en Snapchat

De interesse voor Twitter had grotendeels te maken met de verzwakte beurswaarde. De koers is gehalveerd ten opzichte van 2013, toen het bedrijf naar de beurs ging. Begin 2014 was Twitter zo’n 60 miljard dollar waard, nu 19 miljard. De berichtendienst verliest steeds meer advertentie-inkomsten aan concurrenten Facebook en Snapchat.

Lees ook een achtergrondartikel van NRC-redacteur Marc Hijink: Te koop: 9.000 tweets per seconde