Omkoopschandaal

Queens Park Rangers blijft achter Hasselbaink staan

Queens Park Rangers blijft achter de Nederlandse trainer Jerrel Hasselbaink staan. De Engelse club uit de Championship rondde vrijdag diepgravend intern onderzoek af naar mogelijk illegaal handelen van de coach. De 44-jarige Hasselbaink kwam vorige maand onder vuur te liggen toen zijn naam in het omkoopschandaal in het Engelse voetbal werd genoemd. Krant The Telegraph onthulde onder meer dat de Nederlander geld wilde opstrijken voor bemiddeling bij transfers. Hasselbaink sprak zonder het te weten met undercoverjournalisten van het dagblad. De oud-speler van Chelsea en ex-international van Oranje zou zich bereid hebben verklaard naar Singapore te vliegen om met een investeringsmaatschappij te onderhandelen. Hasselbaink heeft altijd ontkend dat hij smeergeld wilde aannemen. „Hij heeft toegegeven dat hij naïef was. We hebben hem gewezen op zijn verantwoordelijkheden als manager van Queens Park Rangers”, aldus de club. De Engelse bondscoach Sam Allardyce en de assistent-trainer van Barnsley, Tommy Wright, werden vanwege de reportages ontslagen. (ANP)