Formule 1

Hülkenberg maakt overstap van Force India naar Renault

Foto AFP

Nico Hülkenberg stapt na dit seizoen in de Formule 1 over van Force India naar Renault. De 29-jarige Duitser heeft een meerjarig contract ondertekend bij de Franse renstal. „Dit seizoen hebben we de basis gelegd voor toekomstige successen”, liet teambaas Jérôme Stoll van Renault vrijdagmiddag weten. ,,Om een nieuwe stap te kunnen maken, hebben we een ervaren coureur nodig die nog steeds hongerig is naar het podium. Nico Hülkenberg kan die rol voor ons perfect invullen. Met hem erbij kunnen we bereiken wat we graag willen.” De Duitse coureur had nog een contract tot eind 2017 met de Indiase renstal, maar dat hoeft hij niet uit te dienen. „We respecteren zijn besluit om nieuwe kansen te pakken”, zei Force India-teambaas Vijay Mallya. Pascal Wehrlein (21) van Manor, landgenoot van Hülkenberg, is een serieuze kandidaat om over te stappen naar Force India. Hülkenberg is bezig aan zijn vierde seizoen voor de renstal uit India, na een uitstapje tussendoor bij Sauber. Hij eindigde in 111 GP-races nog nooit op het podium. (ANP)