Engels voetbal

Chelsea verdient bijna een miljard aan Nike

Vanaf volgend seizoen ruilt Chelsea Adidas in voor Nike en slaat daarmee een miljoenenslag. The Blues binden zich de komende vijftien jaar aan de Amerikaanse kledingsponsor. De deal zou volgens Engelse media een totale waarde hebben van nagenoeg 1 miljard euro. Voor de Londense club uit de Premier League is het de grootste commerciële overeenkomst uit haar geschiedenis. Met 66 miljoen euro per jaar legt Nike bijna het dubbele neer in vergelijking met Adidas. Het Duitse kledingmerk was tien jaar sponsor van de club. Chelsea-directeur Marina Granovskaia is verheugd over de deal: „Met dit partnerschap hopen we wereldwijd in het voetbal te bestendigen.”. Overigens heeft Chelsea niet de meest lucratieve deal in de Premier League. Manchester United tekende in 2014 een deal met Adidas ter waarde van 750 miljoen pond (832 miljoen euro) in tien jaar. (NRC)