NRC tipt: 5x niet te missen op Amsterdam Dance Event

Het nieuwe internetradiostation WorldWide FM wordt gelanceerd en Kaitlyn Smith zorgt op haar synthesizer voor warme analoge klanken.

Foto Jelmer de Haas

Beaini en Senjawa

Rabih Beaini is een Libanese producer die graag de experimentele kant van elektronische muziek verkent. Nu improviseert hij live op drumcomputers terwijl Indonesisch duo Senyawa zelfgemaakte bamboe-instrumenten bespeelt en met donker vervormde stem zingt, ja bijna grunt. Intens.
19/10, Muziekgebouw a/h IJ, 19.30u

WorldWide FM

Gilles Peterson presenteert zijn nieuwe internetradiostation WorldWide FM in de nieuwe club Claire, gevestigd in de oude Studio 80. Verwacht Afrikaanse voodoo-ritmes en houseclassics, maar ook experimentele elektronica. Ook is er lokaal talent: dj’s Tienson en Max Abysmal.
19/10, club Claire, 22-06u

Lees ook: Het interview dat NRC had met Gilles Peterson

Mary Go Wild

Onverwachte locaties; leukste feesten. Zo opent dancewinkel Mary Go Wild de kelder waar grote artiesten draaien in een piepkleine ruimte. Geweldige sfeer en gratis. Ook een te gekke plek: Maceo Plex geeft vrijdag onder de passage van het Rijks een vier uur durende dj-set vanaf 19 u.
20 en 21/10, Mary Go Wild, 14-20u

Kaitlyn Smith

Modulaire synthesizers zijn een trend. ADE heeft zelfs een ‘modular market’ voor fans van de zelfbouw-synth. Smith bespeelt de Buchla Music Easel en op haar laatste album EARS klinkt die als een bubbelend beekje. Verwacht spontane geluidserupties van warme analoge klanken.
21/10, De School, 19u

Semantica

Het Spaanse label Semantica brengt hypnotiserende technoplaten uit met een mysterieus randje. Zaterdag staan labelbaas Svreca en Peter van Hoesen in de nieuwe club Shelter met de meesters van dit type bosrandtechno: Voices From The Lake.
22/10, Shelter, 23-08u