Katja Schuurman Actrice

Welke wijn drinkt u het liefst?

Lekkere ordinaire houtgelagerde Chardonnay met veel boter. Maar langzaamaan leer ik ook wat genuanceerdere smaken witte wijn waarderen. En volle zware rode wijn.

Waar koopt u die wijn?

Chabrol is mijn vaste wijnwinkel.

Eet u er iets bij?

Ik hou van lekkere wijn bij het eten. Behalve bij Japans, dan drink ik liever sake. Daar heb je ook zoveel keuze in. Al blijf ik de simpelere hot sakes wel het lekkerst vinden. Maar van een mooie rode wijn, liefst genuttigd met mijn liefje, en daar heerlijke kazen bij, word ik echt gelukkig. Amarone, Zinfandel, een goeie Côtes du Rhône, Super Tuscan of Priorat.

Drinkt u die wijn vaak of is dat voor bijzondere gelegenheden?

De wat duurdere drink ik bij bijzondere gelegenheden. Al vind ik al snel iets een bijzondere gelegenheid.

Met wie drinkt u het vaakst wijn?

Met mijn geliefde. Met vrienden. Met familie. En met mezelf.

Drinkt u elke dag wijn?

Bij voorkeur wel. Maar sinds een jaar drink ik niet vaker dan vier keer in de week. Dat leek me verstandig.

Welke wijn raadt u aan als gewone, alledaagse wijn?

Voor mij bestaat alledaagse wijn niet echt. Het leven is te kort voor matige wijn.