Geen onderzoek naar wanbeleid Delta Lloyd

Foto Olaf Kraak

Er komt geen onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij Delta Lloyd sinds 1 januari 2015. Dat heeft de Amsterdamse rechter woensdag bepaald. Grootaandeelhouder Highfields Capital Management had om zo’n onderzoek gevraagd, maar een verzoek om een onderzoek te gelasten werd door de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam afgewezen.

Highfields was het niet eens met het beleid van Delta Lloyd. De investeerder stoorde zich in het bijzonder aan het besluit van de verzekeraar dit voorjaar om zijn kapitaalbuffer met 650 miljoen euro te versterken.

De rechter ging niet mee in de redenering van Highfields om te twijfelen aan de gang van zaken bij Delta Lloyd. Volgens de Ondernemingskamer zijn er „geen gegronde redenen om aan een juist beleid of een juiste gang van zaken van Delta Lloyd te twijfelen”.

Delta Lloyd spreekt van een „duidelijke en positieve uitspraak”, aldus een woordvoerder. „Het vonnis is in lijn met onze verwachtingen en in het belang van alle belanghebbenden”.

Delta Lloyd wees vorige week een overnamebod van 2,4 miljard euro van branchegenoot NN Group, voorheen Nationale-Nederlanden, van de hand omdat het volgens het bestuur te laag zou zijn. Highfields staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover dat bod. (ANP)