Floortje Dessing wint Gouden Televizier-Ring

Het reisprogramma kreeg 64 procent van de stemmen.

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Floortje Dessing heeft met haar programma Floortje naar het einde van de wereld de Gouden Televizier-Ring gewonnen. Het reisprogramma kreeg 64 procent van de stemmen.

Dessing, het gezicht van het reisprogramma waarin ze naar de meest afgelegen plekken ter wereld reist, versloeg de andere genomineerden Geer & Goor: Zoeken een hobby! (RTL 4) en Penoza IV (KRO-NCRV).

Dessing is voor haar nieuwste reisprogramma teruggegaan naar Syrië. NRC sprak met haar: ‘Zelfs in een oorlog zitten mensen op een terras’

Chantal Janzen kreeg donderdagavond tijdens de 51e editie van het het gala in de Heineken Music Hall voor de derde achtereenvolgende keer de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice. Bij de mannen werd voor de tweede keer Humberto Tan verkozen tot beste presentator van het jaar.

Beste acteur en actrice

Dit jaar werden voor de eerste keer ook prijzen uitgereikt voor de beste televisie-acteur en -actrice. Thom Hoffman kreeg de award bij de mannen voor zijn rol in de SBS-serie Dokter Tinus. Angela Schijf (AVROTROS) mocht de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice in Flikken Maastricht mee naar huis nemen.

Pauls Puber Kookshow (VARA) won dit jaar de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma.